F.A.Q

FAQ’s

Veelgestelde vragen

Het bedrag dat je per jaar mag verdienen in Nederland ligt in 2020 op €15.003,05. Dit is dus het maximum bedrag dat je bij elkaar mag verzamelen door middel van je belastbaar loon. Indien je minder verdient dan dat, hoef je niets te doen.

Als je meer verdient dan de vaststelde grens, dan moet je je studiefinanciering en reisproduct (OV) stopzetten. Je moet dan ook het bedrag terugbetalen dat je boven de grens hebt bijverdiend.

Het antwoord is hierop duidelijk nee! Algemeen geldt dat je als jobstudent geen werk mag verrichten dat je lichamelijk en psychisch niet aankunt. Nooit ofte nimmer mag er gewerkt worden met ioniserende straling, giftige of carcinogene stoffen en je mag niet blootgesteld worden aan extreme koude, hitte, lawaai of trillingen. Check hiervoor ook de Arbowet.

Vanaf je 13e tot je 18e jaar mag je als scholier/student een bijbaantje nemen. Er gelden wel per leeftijdscategorie strikte regels. Zodra je niet meer leerplichtig bent (+18 jaar), dan kun je alleen nog als student werken als je nog op school zit of colleges volgt.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Dan kan u contact met ons opnemen.

Contact opnemen