F.A.Q

FAQ’s

Veelgestelde vragen

Als we klanten vragen wanneer ze hun nieuwe medewerker
wensen aan te werven, is het antwoord
zo goed als altijd: ‘gisteren.’

Maar je hebt geen tijd om heel het rekruteringsproces
te volmaken. Je bent tenslotte volop bezig
met uw core-business. Bij 2WORK ben je alleszins op het juiste adres.

Uitzenden

Uw vaste medewerker even niet beschikbaar door vakantie, ziekte of verlof?

Een uitzendkracht is dan goud waard. Wij selecteren de beste kandidaten voor uw vacature en dan kan hij snel voor u aan de slag. Uiteraard kan dit ook voor uw  optie-vast vacatures waarbij er dan een verlengde proefperiode is. Lees meer.

Werving en selectie

2WORK kan ook kandidaten zoeken die je meteen in dienst kan nemen.

Wij berekenen met U een éénmalige fee die in 1 keer in rekening wordt gebracht op de dag dat de nieuwe werknemer start bij U. Lees meer.

Payrolling

Zelf een geschikte kandidaat gevonden maar je wil die nog  niet meteen op uw eigen loonlijst zetten?

Dan kan je gebruik maken van 2WORK Payrolling. Alle administratie, risico’s  en uitbetaling is dan volledig in handen van 2 WORK.  Payroll inschrijven? Lees meer.

De wet stelt duidelijk dat uitzendwerk enkel en alleen is toegestaan voor de uitvoering van een tijdelijk werk.

Er zijn vier motieven waarvoor een beroep op uitzendwerk kan worden gedaan:

  • Vervanging van een vaste werknemer
  • Tijdelijke vermeerdering van werk
  • Uitvoering van een uitzonderlijk werk
  • Instroom

Het motief “instroom” kan enkel in het kader van een arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid. Voortaan kan een uitzendbureau een uitzendkracht ter beschikking stellen bij een gebruikende onderneming met het oog op zijn/haar vaste indiensttreding na afloop van de periode van uitzendarbeid.

Wanneer men het motief instroom inroept moet de functie duidelijk omschreven worden opdat de gebruikende onderneming niet meer dan wettelijk toegelaten een beroep zou doen op uitzendkrachten onder dit motief van instroom.

Het uitzendkantoor wordt geïnformeerd over het aantal uitzendkrachten dat onder het motief instroom voor dezelfde betrekking ingezet is geweest door de gebruikende onderneming. De gebruikende onderneming kan immers van uitzendbureau veranderen. Op zijn beurt zal het uitzendbureau aan de uitzendkracht meedelen om de hoeveelste poging het gaat vanwege de gebruikende onderneming. Deze informatie wordt vermeld in de arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid. Er zijn sancties voorzien indien het maximaal aantal pogingen niet wordt gerespecteerd.

De uitzendkrachten die een einde hebben gemaakt aan hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur vooraleer onder het motief instroom tewerkgesteld te worden, genieten bovendien van een tewerkstellingsgarantie van een maand.

Als het uitzendbureau op vraag van de gebruikende onderneming een einde maakt aan het uitzendcontract onder motief instroom zal het tot het einde van de duur van de tewerkstellingsgarantie een vervangingswerk verschaffen aan de uitzendkracht (zelfde loon en gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden). Bij niet-naleving hiervan is het uitzendbureau de uitzendkracht een vergoeding verschuldigd ten bedrage van het loon waarop deze recht zou hebben gehad na beëindiging van zijn contract.

Als de gebruikende onderneming de uitzendkracht wil aanwerven op het einde van de terbeschikkingstelling onder motief instroom, moet dit via een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur gebeuren. Opgelet: de gebruiker is niet verplicht de uitzendkracht in dienst te nemen, maar als hij tot aanwerving overgaat, moet het op die manier.

Idealiter ontvangen wij de uur prestaties van voorgaande week elke dinsdag. Het kan zijn dat dit vroeger moet worden doorgestuurd als er een feestdag valt op dinsdag. De wijze van doorsturen van uren wordt samen met 2WORK bepaald. Dit kan via een urenstaat, selfservice of een eigen ingevulde sheet van de klant zelf.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Dan kan u contact met ons opnemen.

Contact opnemen